Wij over Erik

Onze verhalen, anekdotes en gedachten over Erik.

Heb je ook een verhaal? Klik op de knop hieronder.

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

Reacties

 • Hoe diep kunnen we gaan?

  Na jaren jou niet meer gesproken te hebben, ontvang ik het slechte bericht. Woorden schieten te kort, gedachten knallen met de snelheid van een Red Bull parachutist door mijn hoofd, herinneringen aan jou zie ik nu vaag, vaag omdat ik verdoofd ben.

  Ik pak mijn telefoon, mij niet realiserend dat ik op dat moment met mijn linkerbeen in Nederland sta en met mijn andere been in België. Je neemt op en we spreken elkaar. Jij refereert aan mijn bijdrage bij het succes van Alpe d’HuZes 2012, ik vraag me af waar je nu in godsnaam de energie vandaan haalt om daar over te beginnen. Man wat wil ik je helpen. En wat een energie en optimisme straal je uit, ondanks de slechte telefoonverbinding.

  Met mijn stomme kop verplaats ik mijn linkerbeen naar rechts en ik zit in België, de telefoonverbinding wordt verbroken. “Fuck, net nu, net nu op dit moment”. Ik realiseer me dat ik je niet nog een keer wil lastigvallen en loop verder weg, even de heide op. Mijn gedachten gaan terug naar 1989 naar de vergadering van Waldolala, waar het “Eet je dikker voor een Nikker” thema werd besproken en jij in die vergadering in tranen uitbarst omdat je andere problemen hebt. Problemen met de ziekte van je vader.

  En mijn gedachten verplaatsen zich naar het Raccordement in Maastricht, en zie twee duikpakken in het halletje liggen. Het is de laatste bardag van het jaar, jij kijkt mij aan en ik jou. “Doen, lachen man”, ik zie je het zeggen. We haasten ons naar de Vaksjoal, kleden ons uit en maken met, door Marlboro geel geworden spuug onze pakken van binnen nat. Onze bierbuiken absorberen het rubber niet vlekkeloos en de rits zit vast in wat haar aan de achterkant van jouw kruis. Voor de blauwe collegezaal gaan we hand in hand, flessen op de rug en brillen condensvrij gemaakt, het water in.

  Wat een smerige vijver. In diezelfde vijver ben ik twee jaar eerder met mijn zatte kop in een stalen pen gevallen, en gereanimeerd door Jan Groot. “Ik wil er uit, ik wil er uit stappen” zeg ik tegen jou terwijl we onder het bruggetje richting de bar vast hangen. “Niet zeiken Bennie, hoewel, dat verschil voel je toch niet in dit pak” fluister jij. “Hoe diep kunnen we gaan” vraag ik je en jouw antwoord was weer even ad rem als altijd. “Dieper dan dit kun je niet zakken, ik zit godverdomme met mijn flipper vast in een winkelwagentje”.

  We doen de mondstukken weer in, stappen onherkenbaar op de wal bij het terras uit het water en lopen achterstevoren met onze flippers aan tussen de tientallen studenten door richting bar. Jij maakt met jouw mondstuk in met twee vingers het Victorygebaar, ik maak met mijn mondstuk in het gebaar van een glas dat ik naar mijn mond breng. We drinken de biertjes op, lopen achteruit met onze flippers aan, flessen op en stinkend duikpak aan en zwemmen onder water terug naar de collegezaal. Tientallen studenten met een enorm verbaasde blik achterlatend. ’s Avonds worden we in de bar aangesproken en vraagt menigeen: “heb je dat gehoord van die duikers vanmiddag?” Ik kijk jou aan en jij mij: “ Nee, vertel?”.

  Op de Belgische heide blaast een septemberbries in mijn ogen en merk ik dat mijn ogen vochtig zijn. Van het lachen, denkend aan de duikers bij de bar? Nee, de tranen komen niet alleen door de gedachte aan de duikers. En mijn gedachten verplaatsen zich naar mijn racefiets. “Kan daar eigenlijk een bagagedrager op” denk ik bij mezelf. Thuis aangekomen mail ik jou, en ik schrijf je dat jij op mijn bagagedrager mee de berg op gaat.

  Vorige week, 6 juni 2013, hebben Jan Wouda en ik, vetkleppen van het eerste uur, jou meegenomen op onze bagagedrager om die vreselijke berg op te vreten.
  Met de laatste meisneeuw van de Alpe d’Huez nog tussen onze tenen, lees ik vandaag jouw whatsapp. Toen, in 1989 was je al moedig om samen met mij een rubberen pak aan te trekken. Vandaag, ben je vanaf nu voor altijd mijn moedige kanjer.
  Je bent een held.
  XXX Benjamin

  Geplaatst door Benjamin van Staalduinen, 11/06/2013 6:19pm (5 jaren geleden)

 • Toen Jaren '60 voorbijstormde in het campusblok ergens in de zomer van 1987 zag ik eigenlijk alleen maar zijn bril. Een druk gebarende, wild pratende, energie spuitende, compleet idiote verschijning met een Blauwe Trui aan die dingen riep die Waldolala ging doen tijdens de Barweek. Ik zat enkele weken op de Vakschool en wist inmiddels wat dit betekende. Daar moest ik bijzijn! Maar die bril... hoorde die nou bij de Barweek of bij Waldolala of bij de man? Jaren '60. Misschien heette hij wel echt zo.

  Die lessen Warenkennis van die leraar met die snor, hoe ouderwets was dat toen al, waren meer een noodzakelijk kwaad dan dat je trots was op je kennis een zalm van een forel en een zalmforel te onderscheiden. En de chemische verschillen tussen de verzadigde vetten, meervoudig onverzadigde vetten en linksdraaiend maagzuur merkte je ook vanzelf. Waarbij het verschil tussen oorzaak en gevolg niet meer was dan minder bier dinken. Dat wist je. Dat hoefde je niet te leren. Pas jaren later kwam ik erachter dat Jaren '60 juist met deze docent prachtige ideeën zakelijk uitwerkte.

  Ergens in een skidorp lag ik eens met Jaren '60 op een slaapkamer. Iedereen weet hoe het daar geroken heeft, maar daar gaat het nu niet om. Voordat wij ons vermoeide hoofden te bedde legden, slikte Jaren '60 een stripje Rennies. Op mijn vraag waarom hij zo veel slikte, antwoordde Jaren '60 dat hij veel tomatensoep had gegeten. Maar dat zijn maag eigenlijk niet zo goed tegen tomaten kon. Waarom eet je dan tomatensoep, was mijn vraag. En waarom zo veel? "Omdat ik tomatensoep zo lekker vind".

  Jaren '60, ging helemaal los in het digitale tijdperk. Hoeveel van zijn waanzinnige ideeën kon hij nú combineren en uitvoeren? And the rest is history.

  In de zomer van 2012 kwam ik Jaren '60 tegen op het Preuvenemint. Bier, zon, verhalen uit de oude doos, nieuwe ideeën, véél nieuwe ideeën. En de onderneming was te groot geworden. Geen plaats meer voor innovatie, nieuwe ideeën, experiment en doldwaze voorbijstormende compleet idiote verschijningen. Jaren '60 was uitgestapt, op weg naar nieuwe horizonten. Jaren '60 zag er goed uit, paar kilo's lichter. 's Nachts kwam ik Jaren '60 weer tegen, maar nu op de ontgroening. Het was een uur of drie. "Hee Ouwe Lul, wat doe jij hier?" en de repliek: "Hahaha, hee Ouwe Lul doe jíj hier?". Nog veel meer bier.

  Geef het een naam. Geef hem een naam. Paradigmashift, Waldolala, Jaren '60, innovatie, compleet idiote verschijning, briljant idee, veel briljante ideeën, zijn tijd ver vooruit, druk gebarend, wild pratend, energie spuitende Erik Driessen.

  Geplaatst door Ed Kiers, 11/06/2013 6:14pm (5 jaren geleden)

RSS feed voor reacties op deze pagina | RSS feed voor alle reacties

Els
John Kivit
Fokko
Yvette Magrijn
Ceciel
Annet
Fokko
Al Sauerfield
Lutske
John Kivit
Mr. Sauerfield
annet
Lutske
igor verhoeven
Annet
Josephine
Martijn de Bie
Ceciel
igor verhoeven
yvette Magrijn
Yvette Magrijn
Rene
Merel
Ruud Hermus
Johanneke
mr. Sauerfield
Sauerfield
Fokko
Ed Kiers
René
Nico
Arjan
annet burgers
Yvonne
igor verhoeven
Els
Sanne Huijskes
Ceciel
Bart Jan
Pascale
Yvette Magrijn
Ronald Prince
Josephine & Pieter
Hans
Hans
annet, wessel, pijke, siem
Inez Wisse
John Kivit
Fokko
Martijn de Bie
Ruud Hermus
Nico Heimans
Erwin Stroebel
Rene Savelsbergh
Merel Hendriks
Pascale
Trudy Burgers
Jordy Pronk
misha
Franciska
miranda nieuwenhuis
Sanne Huijskes
Josephine
Keykeeper
Geert
Mario Velt
Petra Vermeer
Jan Broersma
AGNES EVERS
Patricia Wilderdijk
Ceciel
Peter de Jong
Roy Eggen
Ruud van Erp
Karin Lindenhovius
Ronnay de Vries
Remco Wortel
Sietze Jonker & Maartje Douma
Paulien Lucas
Theo Norder
Elout Stevens
Hans Decroos
Triqo team Singapore
Ruud Hermus
Agnes evers,
Mario Velt
Sanne Huijskes
Frank Brits
Yoka Verduin, Lucas Zaat
Monique Fierkens
Bob de Voogt
Eric Holm
Jasper Kooijmans
Esther Ottens
Jos Haverkamp
dorin driessen
Martijn van der Hoeven
Karin Klomp
Joop Meerbeek
Ron de Waal
Ed Bergsma
Margit Gasseling
Marjan van Hessen
Peter van Leeuwen
Peter Driessen
Peter Driessen
Jeanine
Dirk Rentmeester
Marc van Hulst
Christine Govaert
Hans van den Bosch
Matthijs,Patricia,Sam,Bas en Lotte Sterrenberg
Gerrit,Gerda, Gerco en Aline de Wit
Jonas Westendorp
shima
Paul van Oers
Ron de Jong
Tanja Smitsmans
Bertien van Loo
Juliette Sanders
Erik van Dijk
Johan Poortvliet
Francesco Gribling
Jarik Abee
Arnold Streefkerk
Dick van der Aart
Peter Liesting
Roy Agterbos
Ubel Zuiderveld
Aletta Dokter-Eiten
Thijs Evers
Hans, Crista, Anouck en Elise
gregor christiaans
Carmen Braun
Wim en Lianne Naber
Sylvia Crum
Leo Hollman
Wim Wink
Roddy van der Maat
Hans Schmeinck
John,Helga,Joey,Mike en Rick v. Tuil
Guyonne van Hasselt
onno lenting
Caroline Koster
Klaas-Jan Feitsma
thea soetekouw
Jolande
Jan-Willem ter Veer
Steffen van Beek
Petra kamphorst
edmund siegers
Ralph Bijker
Hanneke de Koningh
Sander Allegro
Sandra de Jong-Blankenstein
johanneke Stoeller-Schuurman
jan en sandra van sijll
Wilma van de Ven
Sepp van Loon
michel martens
Marieke & Paul Schoon-van der Loop
Janka Dekker
Jeroen Jongenelen
Roy Versteegen
herdy ten lohuis
Ronald Driessen
Lotte Lokhorst-Poortinga
Liesbeth Groot
Frans Driessen, moeder van Erik
Jose
Bob Sørensen
Harry Sacksioni
Benjamin en Wilma van Staalduinen
Bart Gijtenbeek
Patrick Brans
Bernard Lensink
John Kivit
Eus
Bert-Jan Loman
Willem Boiten
Frank Boekhorst
Frans Angenent
Jan Wouda
Ernst Willem Lans
Hendrickje
Roddy van der Maat
Michel Busman
Lucas van Schijndel
Rene Savelsbergh
Cleo
Corien Poederbach
Maarten van de Loo
Mike Leussink
Remko an Haack
Peter Blok
Tineke
Danielle Jaspers
Renske Veltman
Florien
Ira Nijkamp
Jeroen Wiendels
Renske Veltman
Ronald Lekkerkerker
Richard & Nathalie
Jeroen Veldkamp
Rob Verheij
Chris
John Buist
John Hondeveld
Nicole kleuskens
Winfred de Ruijter
Joep Leemans
Jan van Brenk
Hermannus Stegeman
Marcel Miltenburg
Frank van Bokhorst
Loet en Tineke Geldhoff
Marjolijn Ausems
Ad van der Salm
Bertho Rombout
Tjeerd Hoppenbrouwers
Gerard van der Krogt
Marjolein Timmermans
Hinja en Frits
Joost kaptein
Carin Smits-Wiendels
Waldolala
Arjan & Mijntje
Ed Kiers
Willem Kraanen
Albert Berghof
hanneke mel-schipperijn
Willy
Geert Kastelijn
Desirée Eyck
Arnoud Zandvliet
Lonneke de Jong
Adjiedj Bakas
Noortje van Leeuwen
iens boswijk
Freek Laeven
Stella
Lukas Vlaar
Sander van Haren
Inge Dhaenens
Dries Ceuppens
Ariane Hikspoors - van der Grinten
Lex Wolffers
Roddy van der Maat
Mark van Dinther
Mick Walvisch
David Meijerink
Geor
Gerald Kountul
Martijn van Dijken
Mark Huijsmans
Angelique Klar
Franklin Ginus
Koos Fuykschot
hanneke
Wilco Wieling
Olaf Noorman
Ernesto Spruyt
Maaike Nas
Joske Duifhuizen
Rogier Braakman
Karen M
Roberto Treffers
Henk Hanenburg
Edwin en Vanessa
Thierry Neuféglise
Mike Etman
Edo Knoppert
Josje van Vulpen
Geert
Tijn & Els
Mariet Wouda
Frans van Camp
Wouter Jansen van Velsen
Herman Polderman
Joris Waeijen
Eric Andersen
Tialda
Jef van de Wetering
Esther Saris
Sandra van Vegchel-Tiedink
Bas van Exel
Cris Snoeren
Arjan Oosterlee
Theo Hamaekers
Nicole Krooneman
Sandra Oudenes
Han Gasseling
Martin Egging
Godfried van der Lugt
Ronald van den Hoff
Thomas Kascha
Angélique Schmeinck
Loes van der Linden
Nico Heimans
Bas de Jong
Richard Francke
Susan Wiendels
Marcel Driessen
Mariska van den Brink
Serge Bueters
alexander kluit
Wendy Meerbeek
Loes Varwijk
Martijn Boon
Peter de Beer
Ronald Prince
Ruud van Galen
patricia becker
Moeke van Vegchel
Corlique Kosterman
Benjamin Bles
Paul Wortelboer
Wilbert van Wachtendonk
Altin Lubonja
Kee Young Park
Lisette Cox
Michael Young
Martin van Nierop
gerard nota
gerard nota
Rene van Erk
Patrick Melchiors
Michel Overwijk
René Savelsbergh
Nicole van der Meulen
Adriaan en Ank Burgers
Dinga van Driel
Astrid Boelhouwer
Wendy Duijvesteijn
Ger Lieuw Kie Song
Caroline Receveur
Elbert Ricken
Peter van Ee
Erik van Straaten
Mireille Kooke
Arjan Maas
Binie
Reinier
Eric Maurits
Mieke Spaink
Astrid Witte
Ralph Bijker
Edwin van Uum
Els Bruijsters
Albert Zuurveld
Bob Schut
Hotske
Corné de Regt
Eric Vetjens
AGNES EVERS
boudewijn van der kroft
Rutger van Dijk
Fokko
Servo
Lilian van der Lugt-van Acker
Marc van Gulick
Martin van Dam
Rob Pelser
stan mertens
Jan Pool
Anthony van der Klis
Erik Scarcia
Wolter Spaink
Sven Krol
Colin Westerwoudt
Pim Pelser
John Kivit
Antoinette van den Berg
Ko van den Hil
Bertine
willem boiten
Frank Dobbelsteen
Martijn de Bie
Otto Hoekstra
Hans en Jeanine de Haas
Sybren Barten
Clemens van der Werf
Maarten van Elk
Marc Receveur
Daniel Scheijen
Oscar Tiedink
Marius Nitzsche
Matty Witteveen
Jeanine
Milo Berlijn
Francesco Gribling
Mirjam Gosen
Joost Thissen
Melanie Zandbergen
Frank Visser
Frank van Vegchel
Remi Oerlemans
Linda Melchiors-Overbeeke
Annemarie Buijs
Thijs Berkvens
Pieter Buijs
Lilian Eekhout
Gittan
Tijs van Schagen
Hanneke de Koningh
Christa van Camp
Patrick Slobbe
Zillah van Venrooij
Maarten
Patrick Brans
Marco Woudstra
Krijn Sol
Wilma van Staalduinen - Cobbenhaegen
Annelies Ruis
Frank Classen
igor verhoeven
Beis
Bart Jan Wijsman
Hilde Stuiver
Joep Langenhoff
Lutske Stuiver
Stefan Spanjaard
Remco Beekman
Joost Ausems
Bart Gijtenbeek
Joep Langenhoff
Martin van Bekkum
Sas Bakker
jacco de haan
Matthijs van der Wel
Camiel
Diederik Moreu
Trap
Pim Sengers
De jongens uit het zuiden
Annette Fijn van Draat
Otto van der Veen
Jan Groot
Sjoerd Coenders
Edward Verheijen
Hans Spuijbroek
Cas Coenen
Hugo Potharst
Stein
dick groeneweg
Erik Asselberghs
Edgar Schrader
rene van erk
Frans Angenent
Jaap van Daalen
Richard Tam
Joep DIrven
Raoul Dumoulin
Robert Verhoeven
Pascale de Wijs
Louise
Arno Sledsens
jacco swart
igor verhoeven
Sander de Haas
Luc Verkouteren
Marco ten Hoopen
Henk Hanenburg
George Maas
Roland de Groot
Robert Verhoeven
Martijn Driessen
Pieter Groenendal
Klaas Niewold
Benjamin van Staalduinen
Ed Kiers
Erik4
IMG 0026
1370989127
image28
image27
image26
P1020363
allen2
SetHeight600 SW110704 855
301264 229178913796665 100001136743926 619020 8308954 n
IMG 0439
ED
letsgotriqo
wild flowers
erik driessen copy